Ταυτότητα
Ευρωπ. Σχέσεις Επικοινωνία
  Protoporia UK- Home
  Χαιρετισμός
  Ιστορικό
  Αρχές
 
  Θέσεις
 
Εθνικό
 
 
   
   
   
   
   
   
  ________
  Ε.Φ.Ε.Κ Η.Β
  Πρωτοπορία
  ΔΗ.ΣΥ
  ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ
  E.D.S.
   

 

 

Θέσεις Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας Η.Β για το εθνικό ζήτημα
 


Εθνικό Ζήτημα


Βασικός σκοπός της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία είναι η κατά το μέγιστο συμβολή των φοιτητών στους πολύπλευρους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Για την Πρωτοπορία το Κυπριακό δεν είναι απλά ένα θέμα μικροσυνοριακών ή διακοινοτικών διαφορών αλλά είναι θέμα ΕΙΣΒΟΛΗΣ – ΚΑΤΟΧΗΣ και συνεχιζόμενης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από την Τουρκία.Η Πρωτοπορία θεωρεί ότι πρέπει να εξευρεθεί σύντομα λύση για τους εξής λόγους:

Ο αριθμός των εποίκων αυξάνεται διαρκώς και ενυπάρχει ο κίνδυνος τα παιδιά τους να θεωρούνται από τη Διεθνή Κοινότητα, Κύπριοι υπήκοοι.
Οι πρόσφυγές μας δεν θα ζούνε σε λίγα χρόνια. Θα ζούνε μόνο τα παιδιά τους που μόνο ιστορικοί και κληρονομικοί λόγοι θα τους συνδέουν με την Τουρκοκρατούμενη γη μας.
Χρόνο με το χρόνο οι πιθανότητες αναγνώρισης του ψευδοκράτους αυξάνονται.
Το Ελληνικό Έθνος γενικά έχει πρόβλημα υπογεννητικότητας και σε συνδυασμό με τη συνεχή καιανεξέλεγκτη κάθοδο των εποίκων στο ψευδοκράτος αντιμετωπίζουμε πλέον άμεσο τον κίνδυνο να αποτελούμε μειοψηφία του πληθυσμού στην ίδια την Ελληνική μας Κύπρο.

Εδώ όμως προβάλλει ένα άλλο καυτό ερώτημα. Είμαστε έτοιμοι να συναινέσουμε σε μια οποιαδήποτε λύση χάρη της λύσης; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ. Η Πρωτοπορία δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί λύση που να μην προνοεί:

Επιστροφή όλων των προσφύγων.
Αποχώρηση και του τελευταίου Τούρκου στρατιώτη.
Αποχώρηση όλων των εποίκων.
Διασφάλιση των τριών βασικών ελευθεριών (εγκατάσταση -διακίνηση-ιδιοκτησία).
Διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων.
Διασφάλιση ισχυρών διεθνών εγγυήσεων και απαγόρευση μονομερούς δικαιώματος επέμβασης της Τουρκίας.
Ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Λύση που δεν προϋποθέτει τα πιο πάνω, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, είτε είναι υπό τη μορφή της ομοσπονδίας είτε υπό οποιανδήποτε άλλη μορφή.

Για την επίτευξη της πιο πάνω λύσης η Πρωτοπορία προτείνει τα παρακάτω:

Πανεθνική Πολιτική: ¶μεση σύγκληση ΠΑΝΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ στην οποία ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ μαζί θα χαράξουν μια πανεθνική πολιτική,  καθορίζοντας βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, τους οποίους θα είναι υποχρεωμένοι να σέβονται οι εκάστοτε κυβερνήσεις μακριά από οποιεσδήποτε συγκυριακές σκοπιμότητες.
Συνέχιση και ενίσχυση του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου και ενδυνάμωσης της παρουσίας του Ελληνικού Στρατού στην Κύπρο.
Αμυντική θωράκιση: Απαιτείται η συνέχιση και ενίσχυση του εκσυγχρονισμού της άμυνας του νησιού με σύγχρονο στρατιωτικό υλικό, αφενός για να αποτρέψουμε οποιεσδήποτε νέες επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας και αφετέρου για να εξασφαλίζεται η δική μας ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Ταυτόχρονα ενισχύεται η διαπραγματευτική μας βάση.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΩΣ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΛΟΣ και προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού βάση των αρχών του Ευρωπαϊκού κεκτημένου που θα αποτελούσε εγγύηση για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών στο νησί.
ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στο Κυπριακό.
Ανόρθωση του αγωνιστικού φρονήματος του λαού και καταπολέμηση του ανησυχητικού φαινομένου της ευμάρειας όπως επίσης και του εφησυχασμού.
Συναντίληψη και σύμπνοια όλων των πολιτικών δυνάμεων μακριά από τα πάθη και τις ακρότητες του παρελθόντος. Επιβάλλεται συλλογική ομοψυχία, για συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Εθνική συμφιλίωση και ενότητα του λαού μας. Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ με προμετωπίδα της τον όρκο: «ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ» θα αγωνίζεται μέχρι την άγια εκείνη μέρα που η γαλανόλευκη θα κυματίσει απ' άκρη σ' άκρη σ' ολόκληρο το νησί.

 

Ταυτότητα| Διοικ. Συμβ.| Οδηγός Σπουδών| Δραστηριότητες| Ευρωπ. Σχέσεις| Επικοινωνία| Top
©Copyright Πρωτοπορία Η.Β. All Rights Reserved.
Designed and Developed by Louis Loizou l.loizou@lse.ac.uk| Last updated 0802