Ταυτότητα
Ευρωπ. Σχέσεις Επικοινωνία
  Protoporia UK- Home
  Χαιρετισμός
  Ιστορικό
  Αρχές
 
  Θέσεις
 
 
 
   
   
   
   
   
   
  ________
  Ε.Φ.Ε.Κ Η.Β
  Πρωτοπορία
  ΔΗ.ΣΥ
  ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ
 

E.D.S.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

Σύντομο Ιστορικό της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας Η.Β
 

Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία

Η Πρωτοπορία ιδρύθηκε το 1981 και από την πρώτη στιγμή ίδρυσης της έταξε ως πρώτιστο στόχο της την κατά το μέγιστο συμβολή των φοιτητών στους αγώνες του μαρτυρικού ελληνισμού της Κύπρου για εθνική δικαίωση και ελευθερία.

Η ίδρυση της Πρωτοπορίας έδωσε όραμα και ιδανικά σε χιλιάδες φοιτητές που με κύριο όπλο τους την ανιδιοτέλεια και τον ενθουσιασμό έγιναν κήρυκες σε όλους τους χώρους σπουδών των αρχών και της ιδεολογίας της παράταξης που πολύ σύντομα γιγαντώθηκε και κατέστη πρώτη δύναμη με διαφορά.

Το καταστατικό της Πρωτοπορίας αποτελεί  επανάσταση για την εποχή του. Εν έτει 1981 διακηρύσσει την πίστη της Πρωτοπορίας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου και εκφράζει την αταλάντευτη προσήλωση στη κοινή πορεία Κύπρου-Ελλάδας.

Φ..Π.Κ. Πρωτοπορία Η.Β

Αναπόσπαστο τμήμα της ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ αποτελεί η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Η.Β. η μαζικότερη φοιτητική παράταξη του εξωτερικού. Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Η.Β. έχει να επιδείξει μια πλούσια δράση, η οποία κινείται σε δύο βασικούς άξονες:

Στη διαφώτιση της Βρετανικής Κοινής γνώμης όσον αφορά το εθνικό μας πρόβλημα.
Στην επίλυση τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι φοιτητές στο Η.Β.

Για τη ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Η.Β. το 1998-2002 ήταν μια τετραετία μεγάλων επιτυχιών. Είδαμε τα μέλη και τους φίλους της παράταξης να αυξάνονται κατακόρυφα, μιας και τα οράματα και οι στόχοι της ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ είναι αυτά που συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των νέων ανθρώπων. Η εμπιστοσύνη αυτή έδωσε στην Πρωτοπορία 5 από τις 9 έδρες Εκπροσώπων στο Δ.Σ. της ΕΦΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες πετύχαμε μια ικανοποιητική ρύθμιση στο θέμα της άδικης φορολογίας των γονιών των φοιτητών του εξωτερικού. Η πρόταση της Πρωτοπορίας συμπεριλήφθηκε στο προεκλογικό πρόγραμμα του Γλαύκου Κληρίδη και είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρατηρούμε ότι η προεκλογική δέσμευση έχει ήδη υλοποιηθεί. Όλοι μαζί δουλέψαμε σκληρά και συμβάλαμε αποφασιστικά στην επανεκλογή του Γλαύκου Κληρίδη στη προεδρία της Δημοκρατίας, 1500 και πλέον από εμάς συμπαραστάτες και υποστηρικτές της πολιτικής Κληρίδη μεταβήκαμε στη Κύπρο για να υπερψηφίσουμε τον εθνικό μας ηγέτη. Στείλαμε έτσι το μήνυμα ότι η νέα γενιά απορρίπτει τα κελεύσματα των νοσταλγών του θλιβερού τριτοκοσμικού παρελθόντος και επιλέγει την προοπτική για το αύριο.

Η Πρωτοπορία πρωτοπορεί τόσο στις εκδηλώσεις πολιτιστικές, πολιτικές, ακαδημαϊκές, και ψυχαγωγικές όσο και μέσα από τα έντυπα της. Εκδίδει το μοναδικό φοιτητικό περιοδικό Κυπριακής παράταξης στο Η.Β και τον Οδηγό Σπουδών για Κύπριους πρωτοετείς φοιτητές. Όλα τα έντυπα δίνονται δωρεάν σε όλους τους φοιτητές.

Η δράση της ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ H.B. όμως δεν έχει τελειωμό. Καλούμε κάθε φοιτήτρια και φοιτητή που ασπάζονται τα οράματα της παράταξης μας όπως έρθει κοντά για να συμβάλει στο κοινό αγώνα που δεν είναι άλλος από την απελευθέρωση της πατρίδας από τον Τούρκο εισβολέα και την ταυτόχρονη ένταξη στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια.

 

Ταυτότητα| Διοικ. Συμβ.| Οδηγός Σπουδών| Δραστηριότητες| Ευρωπ. Σχέσεις| Επικοινωνία| Top
©Copyright Πρωτοπορία Η.Β. All Rights Reserved.
Designed and Developed by Louis Loizou l.loizou@lse.ac.uk| Last updated 0802