Ταυτότητα
Ευρωπ. Σχέσεις Επικοινωνία
  Protoporia UK- Home
  Χαιρετισμός
  Ιστορικό
Αρχές
 
  Θέσεις
 
 
 
   
   
   
   
   
   
  ________
  Ε.Φ.Ε.Κ Η.Β
  Πρωτοπορία
  ΔΗ.ΣΥ
  ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ
 

E.D.S.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

Αρχές-Σκοποί της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας Η.Β


Σκοποί- Γενικές Αρχές


Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είναι ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ, ΜΑΖΙΚΗ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, συνδικαλιστική οργάνωση φοιτητών. Αγωνίζεται στα ίδια ιδεολογικά πλαίσια με τον ΔΗ.ΣΥ.

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ συμμετέχει σε όλα τα όργανα του ΔΗ.ΣΥ, μεταφέρει τις απόψεις των φοιτητών στη Βουλή μέσω των βουλευτών του ΔΗ.ΣΥ και οι αντιπρόσωποί της ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα θέματα που συζητούνται στα όργανα αυτά.

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ δεν έχει τίποτα να κρύψει γι' αυτό και δε φοβάται να βάλει το χέρι "επί των τύπων των ήλων". Πιστεύει συνειδητά στην ιερή έννοια της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας και αντιτάσσεται σθεναρά σε όλες τις μορφές ολοκληρωτισμού και καταπίεσης ή βιασμού της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ πιστεύει αταλάντευτα στην ισότητα, την αδελφοσύνη, τον αλληλοσεβασμό και την κοινωνική δικαιοσύνη που συνιστά η καθαγιασμένη έννοια της λαϊκής κυριαρχίας.

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ πιιστεύει στον ελεύθερο, καλόπιστο και εποικοδομητικό διάλογο και αποδέχεται την διαφωνία, τον έντιμο ανταγωνισμό, την ελεύθερη και αβίαστη διακίνηση ιδεών και απόψεων, χωρίς υπονόμευση, σε ένα Δημοκρατικό, Πολυκομματικό, Πλουραλιστικό Πολίτευμα.

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ διακηρύσσει την προσήλωση της στην αρχή της εφαρμογής του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης, του σεβασμού της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας των λαών.

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ πιστεύει στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, ο οποίος πηγάζει βασικά από τον Ελληνικό και Χριστιανικό πολιτισμό, μια και η Κύπρος ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά, ανήκει στην Ευρώπη.

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ πιστεύει στην ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης και παλεύει γι' αυτήν.

Σχέση Πρωτοπορίας με άλλες Κυπριακές φοιτητικές παρατάξεις


Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ως η μεγαλύτερη φοιτητική παράταξη στο χώρο του Πανεπιστημίου, πρωτοπορεί απορρίπτοντας την αδιαλλακτικότητα και το δογματισμό.

Θεωρεί ότι όλες οι συνδικαλιστικές φοιτητικές οργανώσεις πρέπει να έχουν ως στόχο τους την προάσπιση των φοιτητικών συμφερόντων και την προώθηση λύσης στα φοιτητικά προβλήματα. Γι΄αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με όλες τις φοιτητικές παρατάξεις. Εκεί όπου υπάρχουν διαφορές τις περισσότερες φορές είναι στον τρόπο προσέγγισης των θεμάτων που οφείλεται κυρίως στη διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στις παρατάξεις, αλλά με το διάλογο πάντα βρίσκεται τομή για συνεργασία.

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ δε θα διστάσει να συνεργαστεί με οποιαδήποτε φοιτητική παράταξη αν το καλώς νοούμενο συμφέρον των φοιτητών τούτο επιτάσσει. Πιστεύουμε ότι οι μάχες κερδίζονται μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία όλων των δυνάμεων και όχι μέσα από την αντιπαράθεση.

 

Ταυτότητα| Διοικ. Συμβ.| Οδηγός Σπουδών| Δραστηριότητες| Ευρωπ. Σχέσεις| Επικοινωνία| Top
©Copyright Πρωτοπορία Η.Β. All Rights Reserved.
Designed and Developed by Louis Loizou l.loizou@lse.ac.uk| Last updated 0802