Δραστηριότητες
Ευρωπ. Σχέσεις Επικοινωνία
  Protoporia UK- Home
  Ταυτότητα
  Διοικητικ.
  Συμβούλιο
 
 
  Οδηγός
  Σπουδών
   
  Δραστηρ.
   
  Ευρωπ.
  Σχέσεις
   
  Επικοινων.
  ________
  Ε.Φ.Ε.Κ Η.Β
  Πρωτοπορία
  ΔΗ.ΣΥ
  ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ
  E.D.S.
   

 

 

Δραστηριότητες Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας Η.Β.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια που μας δίνεται η ευκαιρία μέσω της ιστοσελίδας μας να παρουσιάσουμε το πλούσιο έργο της Πρωτοπορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την απόκτηση της αυτοδυναμίας το Νοέμβριο του 1998, η Πρωτοπορία εξασφαλίζοντας το ποσοστό του 53% κατέφερε να περάσει το μήνυμα ότι η ΕΦΕΚ ΗΒ έπρεπε πλέον να αφήσει πίσω την κακοδαιμονία και την αδράνεια που την διακατείχαν τα περασμένα χρόνια. Η παράταξη μας, κατανοώντας τα παράπονα των φοιτητών για την ανυπαρξία της ΕΦΕΚ μπήκε δυναμικά και υλοποίησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις, παράγοντας έργα.

Στις τέσσερις τελευταίες ετήσιες Γενικές Εκλογικές Συνελεύσεις η Πρωτοπορία αποκτά την αυτοδυναμία με αποκορύφωμα την εκλογική νίκη του Νοέμβριου, 2001 όπου εξασφάλισε το ψηλότερο ποσοστό από την ημέρα ιδρύσεως της. Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση η Πρωτοπορία εξασφαλισε το ποσοστο του 54.3%, δηλαδη 358 ψηφους του εκλογικου σωματος.Με απόδειξη τις εκλογικές μας επιτυχίες μπορούμε να πούμε ότι ο φοιτητόκοσμος στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμά την προσφορά της Πρωτοπορίας στα φοιτητικά δρώμενα. Αυτή η ψήφος μας δεσμεύει για την διατήρηση των υψηλών αξιών και της εθνικής συνείδησης του κυπριακού ελληνισμού, που αυτή η παράταξη κατάφερε να εμπεδώσει στην ΕΦΕΚ ΗΒ.

Συνάντηση Πρωτοετών στο Hilton
Μνημόσυνο Γρηγόρη Αυξεντίου
Ομιλίες Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
Αντικατοχική Διαδήλωση 15ης Νοεμβρίου
Ομιλίες Υπουργού Εξωτερικών
Friends of Cyprus
Συναντήσεις με Μορφωτικό Ακόλουθο
Συναντήσεις και εκδηλώσεις με Φοιτητικές Κοινότητες Πανεπιστημίων
EDS- European Democrat Students
Εκδηλώσεις με ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Λονδίνου
Προγραμματισμένες Συναντήσεις με τουs Conservative Future
Σχέσεις με ΔΗΣΥ ΗΒΣυνάντηση Πρωτοετών στο Hilton

Η Πρωτοπορία μέσα από την ΕΦΕΚ ΗΒ διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο το να προβάλει τον σύλλογο ως τον εκφραστή και καθοδηγητή των Ελλήνων Κυπρίων φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχουμε πλέον θεσμοποιήσει τις συναντήσεις των πρωτοετών φοιτητών στο Hilton της Λευκωσίας κάθε Σεπτέμβριο, όπου επίσημοι καλεσμένοι καθώς και αντιπρόσωποι των Ελληνοκυπριακών φοιτητικών κοινοτήτων διαφόρων πανεπιστημίων του ΗΒ δίνουν το παρόν τους.
[Back to top]

Μνημόσυνο Γρηγόρη Αυξεντίου

Η προσφορά της Πρωτοπορίας ήταν πολύπλευρη και πλούσια καθολη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Η Πρωτοπορία προσπαθώντας να συμβάλει στην εθνική καταξίωση παρευρέθηκε με αντιπροσωπία στο ετήσιο μνημόσυνο, στο Λονδίνο, του ηρωικού υπαρχηγού του εθνικοαπελευθερωτικου αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 Γρηγόρη Αυξεντίου.
[Back to top]

Ομιλίες Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού

Η ομιλία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ουράνιου Ιωαννίδη στο Λονδίνο στο London School of Economics, καθώς και στις Ελληνοκυπριακές φοιτητικές κοινότητες στο Μαnchester για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου υπήρξε δυνατή λόγω της πρωτοβουλίας της Πρωτοπορίας.
[Back to top]

Αντικατοχική Διαδήλωση 15ης Νοεμβρίου

Η περσινή και φετινή επιβλητική παρουσία της ΕΦΕΚ ΗΒ έξω από το Westminster (εκεί όπου στεγάζεται το κοινοβούλιο της Βρετανίας), καθώς και έξω από την Τούρκικη Πρεσβεία για την καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους του Ντενκτάς, οφειλόταν στις προσπάθειες της παράταξης μας να προβάλει οτι έστω και μακριά ο Έλληνας Κύπριος φοιτητής δεν ξεχνά.
[Back to top]

Ομιλίες Υπουργού Εξωτερικών

Η Πρωτοπορία εχει και πάλι πρωτοπορήσει όπως με το κάλεσμα της, μέσω της ΕΦΕΚ ΗΒ, στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλιδη για να μιλήσει για το Κυπριακό πρόβλημα και την επικείμενη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη φετινή Γενική Εκλογική Συνέλευση της ΕΦΕΚ ΗΒ. Τον προηγούμενο χρόνο ο κ. Κασουλίδης μίλησε ξανά, ύστερα από πρωτοβουλία της Πρωτοπορίας, με το κάλεσμα της ΕΦΕΚ για το ίδιο θέμα αυτή τη φορά στο Lοndon School of Economics. Οι φοιτητές μας αλλά και ξένοι φοιτητές είχαν δώσει βροντερό το παρόν τους σε αυτή την ομιλία που στόχο είχε να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους ξένους για το εθνικό μας πρόβλημα.
[Back to top]

Friends of Cyprus

Η ΕΦΕΚ ΗΒ εχει βάλει σαν στόχο την διοργάνωση κάποιων εκδηλώσεων προωθώντας τη διαφώτιση του Κυπριακού Προβλήματος. Πιστεύουμε ακράδαντα οτι η διαφώτιση είναι ένα δυνατό όπλο το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να εκμεταλλευτούμε. Γίνονται κάποιες ενέργειες για τη διοργάνωση κάποιων ομιλιών στη αγγλική, πάνω στο Κυπριακό Ζήτημα σε συνεργασία με την οργάνωση 'Friends of Cyprus.' Έχουμε καλέσει τους Ευρωβουλευτές Teresa Voltaic και Mary Hone ball για να δώσουν ομιλίες στα πανεπιστήμια Surrey, Imperial, City και Essex.
[Back to top]

Συναντήσεις με Μορφωτικό Ακόλουθο

Διατηρούμε άριστες σχέσεις με την Ύπατη Αρμοστή κ. Μύρα Κλεόπα και είμαστε σε τακτική επαφή με τον Μορφωτικό Ακόλουθο, κ. Κυριάκο Πιλλα. Τον τελευταίο καιρό δίνουμε την έμπρακτη μας βοήθεια στην Ύπατη Αρμοστεία για οργάνωση σύσταση δεδομένων των φοιτητικών κοινοτήτων. Αυτό το κάνουμε έτσι ώστε να εχει η Ύπατη Αρμοστεία αλλά και εμείς άμεση επαφή χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική επικοινωνία με τις Ελληνοκυπριακες φοιτητικές κοινότητες. Έχουμε Επίσης στόχο μέχρι το καλοκαίρι να ανανεώσουμε την ιστοσελίδα μας και τη σύσταση e-mail list για να έρθουμε σε ακόμα πιο συχνή επαφή με τα μέλη μας.
[Back to top]

Συναντήσεις και εκδηλώσεις με Φοιτητικές Κοινότητες Πανεπιστημίων

Η Πρωτοπορία, εντός και εκτός ΕΦΕΚ, εχει αναλάβει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της με τις διάφορες Ελληνοκυπριακές φοιτητικές κοινότητες σε ολόκληρο το ΗΒ. είχε γίνει μια αποτελεσματική συνάντηση με όλους τους Προέδρους των φοιτητικών κοινοτήτων πριν τα Χριστούγεννα. Πιστεύουμε οτι θα είναι πιο παραγωγικό να δούμε τα προβλήματα και να δώσουμε τη συμπαράσταση μας από κοντά.Προωθώντας την επικοινωνία των φοιτητικών κοινοτήτων μεταξύ τους αλλά και τον αθλητισμό, διοργανώθηκε στις 9 Μαρτίου, υπό την αιγίδα της ΕΦΕΚ ΗΒ και της Λαϊκής Τράπεζας, ποδοσφαιρικό τουρνουά στο Regents Park. Οι φοιτητικές κοινότητες που έλαβαν μέρος ήταν από τα εξής 8 πανεπιστήμια: City, Bristol, LSE, UCL, Essex, Southbank, Imperial College και Reading. Η νικήτρια ομάδα πήρε το ποσό των 300 λιρών για να διασκεδάσει σε κάποιο νυχτερινό κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός οτι μετά από πρωτοβουλία της Πρωτοπορίας η ΕΦΕΚ πλέον στηρίζει το ετήσιο πάρτι που διοργανώνουν οι Ελληνοκυπριακες φοιτητικές κοινότητες των πανεπιστήμιων του Λονδίνου. Το πρώτο πάρτι πέρυσι, είχε γίνει στο Μayfair Club και το φετινό στο Cafe de Paris, τα οποία είχαν τεράστια επιτυχία.
[Back to top]

EDS- European Democrat Students

Σημαντικό επίτευγμα μας ήταν η διοργάνωση του Θερινού Πανεπιστημίου των Ευρωπαίων Δημοκρατών Φοιτητών στη Λευκωσία και Λεμεσό, τον Ιούλιο του 2001. Το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας ήταν η εκλογή στη θέση του αντιπρόεδρου της οργάνωσης των Ευρωπαίων Δημοκρατών, του πρώην προέδρου της Πρωτοπορίας ΗΒ, Αλέξανδρου Σινκα. Μια πολύ σημαντική επιτυχία της Πρωτοπορίας ήταν το ψήφισμα σχετικά με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Ευρωπαίοι σύνεδροι ομόφωνα αποδέχτηκαν οτι η λύση του Κυπριακού προβλήματος δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την Πρωτοπορία στο χειμερινό και καλοκαιρινό Πανεπιστήμιο των Ευρωπαίων Δημοκρατών Φοιτητών στις Βρυξέλλες.
[Back to top]

Εκδηλώσεις με ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Λονδίνου

Η ΦΠΚ Πρωτοπορία ΗΒ και η Δημοκρατική Ανανεωτική Πρωτοπορία - Νέα Δημοκρατική Φοιτητική Κίνηση (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ), έχουν εγκαινιάσει μια Νέα αρχή στις σχέσεις τους. έχουμε πάρει απόφαση να προωθήσουμε τις αδελφικές μας σχέσεις. ήταν αδιανόητο για δυο ελληνικές φοιτητικές παρατάξεις που να ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με έδρα το ΗΒ να μην έχουν στενές σχέσεις.

Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει κάποιες επαφές με αποκορύφωμα την συνδιοργανωση ενός πάρτι στις 18 Μαρτίου. Το πάρτι διεξήχθη στο πασίγνωστο Attica Club του Λονδίνου με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή.
[Back to top]

Προγραμματισμένες Συναντήσεις με τουs Conservative Future

Αποσκοπούμε επίσης, συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων με τους Conservative Future( δηλαδη η Φοιτητική παράταξη του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας). Ταυτόχρονα όμως, εχει ως απώτερο σκοπό την συνδιοργανωση εκδηλώσεων με αυτή την παράταξη.
[Back to top]

Σχέσεις με ΔΗΣΥ ΗΒ

Σημαντικός μας στόχος είναι και η επιτάχυνση στις σχέσεις με τον ΔΗΣΥ ΗΒ, που μας στηρίζει τόσα χρόνια, αλλά και με τη νεολαία της παροικίας. Η ΕΦΕΚ, λοιπόν, με την αυτοδύναμη παρουσία της Πρωτοπορίας, αντλώντας από τους αγώνες της ιστορικής πλέον ΕΦΕΚΑ εχει πια, καταστεί σημαιοφόρος για όλους τους Κύπριους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου και θα παραμείνει και πάλι στην εμπροσθοφυλακή του σημερινού Κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία, ειρήνη και πρόοδο.
[Back to top]

Μιχάλης Τίμινης Πρόεδρος Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία ΗΒ

 

Ταυτότητα| Διοικ. Συμβ.| Οδηγός Σπουδών| Δραστηριότητες| Ευρωπ. Σχέσεις| Επικοινωνία| Top
©Copyright Πρωτοπορία Η.Β. All Rights Reserved.
Designed and Developed by Louis Loizou l.loizou@lse.ac.uk| Last updated 0802